Tarinoita tapaamisista

Haluatko kertoa tarinan omasta kokemuksestasi jäsentapaamisessa?                                              Julkaisemme tällä sivulla jäsentemme kirjoittamia tarinoita ja mietteitä tapaamisista.

Aikuisten diagnosoitujen jäsenten tapaaminen sujui mukavissa tunnelmissa

Aikuisilla yhdistyksen diagnosoiduilla jäsenillä on tapana kokoontua kaksi kertaa vuodessa vertaistapaamisen merkeissä. Tapaamiset järjestetään tammikuun ja syyskuun kolmantena lauantaina klo 13.00.

Lauantaina 21.1. tapasimme Helsingissä ravintola Oliviassa klo 13.00.

Kiitokset Redy ry:lle pääruokien sponsoroinnista. Tällä kertaa meitä oli paikalla viisi henkeä.

Keskustelu oli vilkasta ja monipuolista. Tapaamisessa keskustelimme mm. yhdistyksen aktiivisten jäsenien tarpeesta sekä vertaistuen tärkeydestä. Ilman aktiivisia jäseniä ei yhdistyksellä ole juuri vertaistoimintaa. Jäsenten on myös tärkeää kertoa mitä he toivovat yhdistyksen toiminnalta ja mitä he voisivat itse tehdä toiminnan järjestämiseksi.
Pohdittu myös pitäisikö tapahtumiin olla pieni omavastuu, ettei peruuntumisia tulisi niin herkästi?

Keskusteltu myös verkkosivujen päivittämisen tarpeesta. Olisiko verkkosivuilla hyvä olla tapahtumakalenteri, josta näkisi jo pidemmäksi aikaa seuraavien vuosien säännönmukaiset tapahtumat ja tapaamiset. Vertaistukitapaamiset on tärkeitä. Myös vertaistukihenkilöiden yhteystiedot / linkki invalidiliiton vertaistukisivulle tärkeä. Tulisiko vertaistukea tarjoavien henkilöiden yhteystiedot myös päivittää verkkosivuille, ei vain hallitusten jäsenien?

Keskusteltu myös Erbin pareesista ja sen vaikutuksesta ajan kanssa/ ikääntyessä. Olemme kaikki yksilöitä ja vamman asteet ovat erilaisia. Jos valitsee urakseen fyysisen työn, niin työ voi olla hyvää harjoitusta ja pitää fyysistä kuntoa yllä, mutta yhtälailla se saattaa myös kuluttaa kehoa ja lisätä toispuolisuutta.  Lisäksi pohdittu myös onnettomuustilanteita. Mitä sitten, jos vahinko sattuu terveeseen/ parempaan käteen/ raajaan. Kuinka tämän jälkeen pärjää arjessa ja kuinka onnettomuuden tuomaa haittaa/ vammaa osataan tutkia, kun toimintakyky on jo ennestään heikko (esim. liikeradat puutteellisia).

Tapaamisessa jaettu myös vinkkejä arkeen, kuka mitenkin hoitaa arjen asioita.

Tällä kertaa tapasimme Helsingissä, mutta olisiko seuraavaksi vuorossa tapaaminen Tampereella tai Lahdessa, johon yleisesti on myös päässyt hyvin väkeä osallistumaan, hyvin kulkuyhteyksien johdosta.

Nim. Eräs aikuinen Redyn jäsen.