Tarinoita tapaamisista

Haluatko kertoa tarinan omasta kokemusestasi jäsentapaamisessa?                                              Julkaisemme tällä sivulla jäsentemme kirjoittamia tarinoita ja mietteitä tapaamisista.

 

Aikuisten Erb-tapaaminen sujui mukavissa tunnelmissa

Tampereella 19.1.2016

Aikuisilla erbin pareesi diagnoosin omaavilla on tullut tavaksi kokoontua kerran vuodessa tammikuun loppupuolella. Lauantaina 16.1. tapasimme Tampereella Koskipuiston Rossossa pizzan syönnin merkeissä. Kiitokset Redy ry:lle pizzojen sponsoroinnista. Tällä kertaa meitä oli paikalla seitsemän henkeä eri puolilta Etelä-Suomea ja myös yksi ulkomaille muuttanut suomalainen. Olemme tavanneet aikuisporukalla nyt melkein 10 vuotta kerran vuodessa. Tampereella ja Lahdessa tapaamiset ovat yleensä keränneet parhaiten väkeä koolle. Molempiin kaupunkeihin pääsee hyvin eri puolelta Suomea julkisilla kulkuneuvoilla tai omalla autolla eikä yöpyminen ole välttämätöntä, kun tapasimme klo 13:00.

Keskustelu oli vilkasta ja monipuolista. Vaihdoimme kuulumiset minkälaista fysioterapiaa kukin saa ja minkälaista liikuntaa kukin harrastaa. Yllättävästi moni meistä harrastaa hiihtoa, luistelutyylillä homma sujuu hienosti pääosin jalkavoimin, mutta myös perinteistä harrastetaan mikä on käsille hyväksi. Keskustelimme myös mitä leikkausoperaatioita kullekin on tehty. Toisia ei ollut leikattu kertaakaan, toisia taas on operoitu lähes 10 kertaa.

Pyöräilyistä vaihdoimme myös vinkkejä. Polkupyöriä on nykyään hyvin monen mallisia ja säädöillä ohjaustangon saa juuri siihen asentoon, kuin haluaa. Vanhanmallinen pyörä, jossa ohjaustanko tulee lähelle polkijaa, on joillekin hyvä. Toiset taas pitävät maastopyörästä, jossa tanko tuodaan mahdollisimman lyhyellä ohjaustangon kannattimella lähelle polkijaa.

Kokoontumisessamme oli paikalla noin 30-60 vuotiaita aikuisia mutta toivoisimme että Redy kiinnittäisi huomiota etenkin noin 12-18 vuotiaisiin jotka ovat valitsemassa ammattiaan. Ammatit joissa joutuu kantamaan paljon tavaroita tai työskentelemään kädet ylöspäin ei välttämättä ole se uravalinta johon kannattaa pyrkiä. Tietokoneella tehtävät työt ovat periaatteessa hyviä mutta rasitusvammojen välttämiseksi niihinkin olisi hyvä liittyä vaihtelevia tehtäviä jossa poistutaan koneen ääreltä ja liikutaan.

Pizzojen syönnin jälkeen vaihdoimme vielä toiselle puolelle Hämeensiltaa Fazer-kahvilaan koska juttua tuntui riittävän. Iloinen seurueemme kasvoi vielä yhdellä hengellä. Muutama meistä keskusteli myös hetken ruotsiksi, alla svenskspråkiga medlemmar är mycket välkomna nästä gången vi möter. Eli kokemuksia pystyy meidän ryhmässä vaihtamaan myös ruotsiksi.

Loppuiltapäivästä kaikki olivat hyvin onnellisia vinkkien ja kokemusten vaihtamisesta. Tapaaminen oli vertaistukea parhaimmillaan. Suunnittelimme seuraava tapaamista huhtikuulle johonkin Etelä-Suomen kylpylään, tai sitten tapaamme taas vuoden päästä tammikuun loppupuolella jossain päin Etelä-Suomea maukkaan pizzan merkeissä.

Nim. Eräs aikuinen Redyn Erb jäsen.