Puheenjohtajan palsta

Moikka!
Olen 27-vuotias Espoolainen kahden lapsen äiti ja omaishoitaja. Tyttäreni, 8-vuotias ihanainen, saattoi minut käsivammansa vuoksi yhteen Redy Ry:n kanssa vuonna 2010, josta palo vammaisvaikuttamisen piiriin jäi roihuamaan sisälleni. REDyn porukkaan liityin aika pian alkushokin jälkeen, ja rahastonhoitajan ja yleisenpuuhamiehen hommista siirryin aika pian puheenjohtajaksi. Yhdistys nousi hiljaisesta ja hieman hohtonsa menettäneestä aika mukavaan loistoon ja tapaamisissakin alkoi käydä paljon
porukkaa. Teimme samalla itseämme tunnetuksi enemmän myös harvinaisten keskuudessa ja muussa vammaisvaikuttamisen piirissä.

2013 syntyi toinen lapseni, joka olikin syntyessään hyvin vaikeasti monisairas ja –vammainen. Poikani on vienyt vaikuttamistyöni ihan toiseen ulottuvuuteen. Tällä hetkellä toimin mm. erityislasten vanhempien yhdistyksen Leijonaemot Ry:n varapuheenjohtajana ja monissa vapaaehtoistöissä eri yhdistysten ja projektien tiimoilta.

Minulla on myös nyt noin 3 vuotta aktiivisena pyörinyt Pienen pojan elämää-blogi, jossa keskityn lähinnä pojan tuoman arjen pyörittämiseen ja sen haasteisiin, mutta löytyy sieltä välillä ihan arkista ”tylsää” ihanaa elämääkin. Kirjoittamisesta ja muulla tavoin vaikuttamisesta on tullut minulle elintärkeää, ja se antaa päivästä toiseen voimaa kohdata kaiken raskaan arjen. Olen pyrkinyt vaikuttamaan monin tavoin esimerkiksi lasten omaishoitajuuteen ja vammaisten tasa-arvoisuuteen, esteettömyyteen ja hyvinvointiin
liittyvissä asioissa ja kuntatasolla tuloksia olemmekin saaneet.

Olen mukana Invalidiliiton liittovaltuustovaaleissa valtakunnallisten vaalipiiristä! Toivon kovasti pääseväni mukaan päättämään asioista, jotka koskevat meitä invalideja, meidän lapsi-invalideja, meidän yhteiskuntaa. Asioista, jotka väistämättä koskevat meitä kaikkia jossain elämän vaiheessa, ainakin jollain tapaa. Asioista, jotka ovat äärettömän tärkeitä. Asioista, joihin pitää puuttua ja vaikuttaa!

Auta minua äänestämällä liittovaltuustovaaleissa 6.-17.11.2017! Jatketaan siellä sitä mahtavaa työtä, mitä olemme jo muualla saman asian puolesta tehty!

Kiittäen, ja hyvää syksyä toivottaen Jenni Arteli, vaaleissa äänestysnumerolla 21